Odprtokodni sistemi so pogosto na udaru zaradi splošno znanih ranljivosti. S pravočasnim posodabljanjem na zadnjo verzijo in skrbnim pregledom nameščenih dodatkov se vdorom lahko v veliki meri izognemo. V kolikor je do vdora že prišlo, bomo skušali odpraviti razlog za vdor, odstraniti zlonamerno kodo in vzpostaviti prvotno stanje strani.

Pri varnostnem pregledu gre za skrbno analizo spletnega mesta. Preverimo ključne lastnosti nameščene Joomle, dodatkov in datotečnega sistema.

Največ vdorov se zgodi zaradi malomarnosti pri vzdrževanju. Joomla skupnost aktivno spremlja varnostne grožnje, nanje opozarja in izdaja popravke. Na splošno torej velja - če skrbimo, da imamo na Joomli nameščene zadnje različice sistema in preverjenih dodatkov, smo sorazmerno varni.

Kako poteka pregled?

Naš strokovnjak bo pregledal vašo spletno stran, naredil popis nameščenih dodatkov in preveril, ali so zanje na voljo popravki. Le-te bo namestil in poskrbel za nemoteno delovanje sistema. Sledi pregled pravic datotečnega sistema in lastništva nad datotekami. Pred in po pregledu bomo za vas naredili varnostno kopijo podatkov in jo shranili na primerno lokacijo.

Na pomoč - moja Joomla stran je bila "shekana"

Pri veliki večini vdorov gre za spremembo vsebin spletne strani in/ali podtikanje zlonamerne kode na spletno stran. S pomočjo forenzičnih metod bomo pregledali stanje na strežniku in skušali ugotoviti, zakaj je prišlo do vdora. Spletno stran bomo povrnili v prvotno stanje, odpravili varnostne pomanjkljivosti in naredili kopijo podatkov. Poskrbeli bomo tudi za ponovno vključitev spletne strani v iskalnike, če so jo le-ti odstranili iz indeksa zaradi varnostnih razlogov.

Za več informacij pošljite povpraševanje.

Garancija pred ponovnim vdorom

Pri naših storitvah odprave vdorov nudimo vsem strankam 6-mesečno garancijo pred ponovnim vdorom. V kolikor bi se vdor ponovil v roku 6 mesecev od odprave prvotnega vdora, vam bomo vdor odpravili povsem brezplačno.


Kako si lahko pomagam sam?

  • Vedno imejte nameščeno zadnjo stabilno različico Joomla CMS.
  • Pred nameščanjem dodatka preverite, če zanj slučajno ne obstaja kakšna varnostna luknja (ang. "exploit").
  • Pravilno nastavite lastništvo in pravice datotek.
  • Uporabljajte močna gesla in uporabnikom dodeljujte različne vloge.
Joomla page shadow
Računovodstvo | Izdelava spletnih strani na Joomla CMS | marko@lampret.net | G: 041 473 637 © Lampret.net, kreativne informacijske rešitve, 2011www.Joomlapomoc.si is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters.
The Joomla logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.