Ljudje radi živimo tako, da imamo na vse vpliv in vse urejeno tako, kot nam odgovarja. A žal vedno nimamo moči nas vsem, posebej, ko se gre za vremenske razmere. Pri nas je nastradala strešna kritina, ker je prišlo nepričakovano neurje. Neurje je prišlo tako na hitro, da nihče ni imel časa niti pospraviti okoli hiše. Sama sem bila prepričana, da smo v hiši varni, dokler nisem videla, da je začela s streh padati strešna kritina vse naokoli. 

Takrat pa me je postalo pošteno strah, ker je neurje še kar naprej povzročalo škodo. Tudi mož ni šel ven, ker je bilo preveč nevarno, tako smo počakali, da neurje mine in nato s strahom šli pogledat, kaj se je zgodilo z našo streho in kako poškodovana je naša strešna kritina, ker smo vedeli, da je nastala škoda.

Bila sem žalostna, ko sem zagledala, da manjka pol strešne kritine. Ko sem pogledala v nebo, pa sem videla, da bo še deževalo. Enostavno sem bila v krču in nisem vedela, kaj naj naredim. Mož je takoj poklical gasilce in jim povedal, kaj se nam je zgodilo. Tako ni trajalo dolgo, ko so prišli in videli, da je strešna kritina poškodovana. Streho so pred dežjem rešili tako, da so jo prekrili s platnom. Saj malo varnosti, sem si mislila, kajti v nasprotnem primeru, bi dež zalival hišo. 

Drugi dan pa smo morali streho čim prej sanirati. Tukaj nimaš kaj za čakati, strešna kritina je bila pripeljana in začelo se je delo. Poklicali smo kar istega izvajalca, ki nam je takrat prekrival streho, kajti on je točno vedel, kako in kaj. 

Poskrbeli smo, da je strešna kritina bila še isti dan vsa na strehi in da je naša streha bila popravljena. Ostalo pa mi je to, da vedno, ko se bliža neurje, me je pošteno strah, da ne bi prišlo spet do ponovne škode.