Morda niti ne veste, da imate doma rastlino, ki je veliko več kot samo okrasna zadeva vašega doma. Pri tem imamo v mislih rožo, ki se imenuje aloe vera. Na videz vam je torej verjetno dobro poznana, ne poznate pa vseh njenih sposobnosti. Če njej debel list odrežete in iz njega potegnete gel, lahko iz tega na primer pripravite odlično masko za lase. Prav tako lahko pripravite še številne druge izjemne učinkovine, ki bodo dobro vplivale na vas oziroma na vašo kožo.

Sicer pa je aloe vera najbolj poznana po tem, da se nahaja v različnih kozmetičnih sredstvih, ki so namenjena na primer preprečevanju bolečin pri opeklinah ali pa suho, razdraženo in srbečo kožo.

 

Katere sestavine vsebuje aloe vera

Da je aloe vera lahko sploh tako zelo učinkovita, so krive nekatere njene sestavine. Med drugim tovrstna rastlina vključuje tudi najrazličnejše vitamine, na primer A, C, E, B6, minerale, kot so cink, selen, baker, encime, aminokisline, maščobne kisline, rastlinske sterole, salicilno kislino, antrakinone.

Aloe vera je veliko več kot pa samo rastlina

Gel, ki ga daje aloe vera, omogoča negovanje kože ter lasišča, ščiti kožo, pospešuje zdravljenje opeklin in ran, alergij. Del na našo kožo deluje protibolečinsko, jo učinkovito čisti pa tudi dobro razstruplja.

Na sploh pa aloe vera dobro pomaga pri razdraženi, vneti, pordeli, srbeči koži. Odlično podporo aloe vera ponuja tudi osebam, ki imajo težave z aknami. Prav tako tudi tistim, ki se soočajo z nekaterimi vrstami dermatitisa, kot so na primer luskavica, lišaji in kožni izpuščaji.

 

Kje vse se torej lahko uporablja gel aloe vera

Praktično se gel aloe vera lahko uporablja pri vseh storitvah. Pri masažah se ga na primer dodaja aromatičnim oljem. Ko je v ospredju negovanje obraza, se ga uporablja pri negi obraza ter maski. Tudi po končani negi se lahko obraz namaže s tovrstnim gelom.