Še dobro, da sem pred kratkim poslušala predavanja, kako prepoznati čemaž. Nisem vedela, da lahko še kako hitro čemaž zamenjaš z drugo rastlino. Tako sem sedaj točno vedela, kako igleda čemaž. Ko sem šla na sprehod in opazovala naravo, sem naletela na čemaž. Kako sem bila srečna, kajti obožujem namaze iz čemaža, le da ga nikoli nisem nabirala sama. Sedaj dobro vem, kako izgleda in vsa srečna sem ga nabrala. 

Ko sem prišla domov, sem takoj naredila namaz. Shranila sem ga v hladilnik in imela za več dni. Sedaj vem, kje raste pravi čemaž in tako si ga bom lahko nabirala sama. Ko sem poslušala predavanje, sem spoznala, kako pazljivi moramo biti glede strupenih divjih rastlin, da se izognemo zastrupitvam. Vsako leto poslušam pri poročilih, da se je kdo zastrupil z čemažem. Zato sem vedela, kako pazljiva moram biti. 

Sama sem človek, ki se prej dobro pozanima, katere rastline in gobe lahko nabira. Če ne bi bila prepričana, da vem, da je to pravi čemaž, ga ne bi nikoli nabrala. Sedaj pa mi je lažje, ker dobro vem, kje raste in da je tam pravi čemaž. Sedaj ga bom lahko nabirala vsako leto. Je pa res, da so nekatere rastline zelo podobne in zelo malo je potrebno, da jih zamenjaš s čemažem. Sedaj si bom lahko pogledala, kaj vse se da pripraviti s čemažem, da bom poznala še kakšno dobro jed in ne samo klasični namaz. Lahko bom mogoče pripravila kosilo in glavna sestavina bo čemaž. Je pa res, da ga otroci nimajo radi. Tako si bova z možem privoščila kosilo, ko bova sama doma ali pa slastno večerjo. Pa dober tek, če imate radi čemaž. 

Nabiranje čemaža